Mededeling

Collapse
No announcement yet.

"Adoptie zebravinkjes" hebben (maximaal) 1 pootje. Kunnen zij nog paren?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts

 • "Adoptie zebravinkjes" hebben (maximaal) 1 pootje. Kunnen zij nog paren?

  Hoi hoi, ik heb een paar zebravinkjes van iemand gekregen die ze samen met kromsnavels in een volière had zitten. Die kromsnavels hebben bij de vogels één of meerdere pootjes afgebeten bij de "knie'tjes" (ongeveer halverwege dus; vet zielig). De twee mannetjes hebben beiden nog 1 goede poot en een stompje. Kunnen zij nog paren met de vrouwtjes? Ik geef hen platformen ipv takken zodat de vrouwtjes er niet af vallen.

  De mannetjes hebben een hele zachte zang en dat vind ik mooi. Daar wil ik dus mee gaan kweken. Ik heb er nu twee samen in een broedkooi (binnen) gezet voor een maand en het mannetje bouwt wel een nestje, maar daar blijft het bij. Het vrouwtje is denk ik niet geïnteresseerd maar wie weet is dat niet het probleem? Wie kan mij iets met zekerheid vertellen?

 • #2
  [COLOR="#0000CD"]Welkom op dit forum.
  Dat je mag vinden wat je wenst.


  1. Ja, ze bevliegen een popje en pakken die niet of nauwelijks vast.
  2. Leeftijd ? popje nog niet voldoende leeftijd.
  Succes met de liefhebberij.[/COLOR]

  Opmerking


  • #3
   Hoi Eduard, dankjewel! Goed om te horen dat er hoop is. Ik heb binnen een volière staan (die wordt met het jaar groter ongeveer want elke keer wil ik hen toch weer meer ruimte geven) en waar ik op wil kweken is "zachte zang". Deels erfelijk, deels aangeleerd. Dan moeten de mannetjes die ik gekregen heb en zo zacht trompetteren natuurlijk wel kunnen broeden! Ik ga de mannetjes maar eens omruilen dan. Fijne dag nog!

   Opmerking

   Working...
   X