Mededeling

Collapse
No announcement yet.

VogelCafť Forum help

Collapse

Hier vind je antwoorden op vragen over de werking van het forum. Gebruik de links of zoekbox hieronder om je weg te vinden.

Forums, onderwerpen en berichten

Wat is een gemeenschapsprikbord?

Een gemeenschapsprikbord is een online discussiesite. Het wordt ook wel een 'bord' of 'forums' genoemd. Het kan verschillende categorieŽn bevatten, bestaande uit forums, onderwerpen en individuele berichten. De inhoud op een gemeenschapsprikbord wordt vaak gemaakt door de gebruikers of leden van de site. Ze worden gebruikt ter ondersteuning, om ideeŽn uit te wisselen en voor uiteenlopende onderwerpen.

Hoe zit dit allemaal in elkaar?

Het prikbord als geheel bevat verschillende categorieŽn (brede onderwerpgebieden), die op hun beurt forums bevatten (meer specifieke onderwerpgebieden) die onderwerpen bevatten (gesprekken of discussies) die zijn opgebouwd uit afzonderlijke berichten (waar een gebruiker iets schrijft) .

Meestal heeft de startpagina van de community een lijst met categorieŽn en forums, met basisstatistieken voor elk - inclusief het aantal onderwerpen en berichten, en welk lid het meest recente bericht heeft geplaatst. Dit kan worden vervangen door een activiteitenstream die een stream toont van de laatste berichten, foto's en andere gedeelde items.

Hoe vind ik mijn weg?

Als u op de naam van een forum klikt, gaat u naar de lijst met onderwerpen die het bevat. Een onderwerp is een gesprek tussen leden of gasten. Elk onderwerp begint als een enkel bericht en groeit als antwoorden en opmerkingen worden toegevoegd door verschillende gebruikers.

Om een ??nieuw onderwerp te starten, klikt u eenvoudig op de knop + Nieuw onderwerp (hiervoor heeft u mogelijk de juiste machtigingen nodig).

Draden kunnen op veel verschillende manieren besteld worden. Standaard staat het onderwerp met de meest recente activiteit bovenaan. Maar je kunt deze volgorde eenvoudig wijzigen, bijvoorbeeld om het onderwerp met de meeste posts bovenaan te hebben. Klik gewoon op het menu Filter rechtsboven in de lijst met onderwerpen. Het menu Filter biedt u de opties die u nodig hebt om de huidige pagina te sorteren

Hoe kom ik meer te weten over leden?

Om informatie over een bepaald lid te bekijken, klikt u op de gebruikersnaam. Dit brengt je naar hun openbare profielpagina.

Wat is de navigatiebalk?

De navigatiebalk bovenaan elke pagina bevat koppelingen waarmee u kunt navigeren. Een 'broodkruimel'-gebied linksboven laat zien waar je nu bent. Via een formulier aan de rechterkant kunt u snel inloggen. Hierdoor kunt u snel van het ene gedeelte van de site naar het andere gaan.

Kan ik het uiterlijk van de community veranderen?

U kunt mogelijk de stijl van de community wijzigen door de stijlwisselaar linksonder op de pagina te gebruiken. Hiermee kun je verschillende stijlen kiezen die het kleurenschema en het uiterlijk van de community veranderen. Als deze optie niet verschijnt, kan het bord niet worden gerestyled.

Working...
X