Pagina 3 van de 6 EersteEerste 12345 ... LaatsteLaatste
Resultaten 21 tot 30 van de 56

Onderwerp: Mijn zebravinken

 1. #21
  Senior lid
  Lid sinds
  13-04-2016
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  523
  Thanks
  4
  Wat mooie foto's. Neen, de grijze is wel donkerder en ik denk zelfs dat de kleur eerder bruin is. Ze zijn nog ergbeweeglijk als ik dichterbij kom. Mogen niet vergeten dat ze gisteren een zware dag achter de rug hebben. Eerst van kweker naar winkel en dan naar mij. Maar ze zijn nu wel vol leven. De witten zijn ook niet beiden helemaal spierwit. Met lichtinval zie je een zwak grijs of bruine tint. Ben er nog niet echt uit. Als ze wat rustiger zijn zal ik er een foto van nemen. Ik geef ze nu nog een. Week. Natuurlijk in die week moeten ze leren dat ik ook dichterbij kom, voor de verzorging van het kooitje. Kerst en Bas lijken nu zo klein en teer. Ze vliegen nog rond en proberen mijn aandacht te trekken. Ze negeren de nieuwkomers. Zal eens kijken of mijn grijze zwart rond de snavel heeft. Ze zijn alledrie blauw geringd.

 2. #22
  Senior lid
  Lid sinds
  13-04-2016
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  523
  Thanks
  4
  Ik heb de grijze nog wat beter bekeken. Ze heeft inderdaad zwarte lijnen rond snavel. Vleugels zijn donker grijs, buik licht grijs en borst eerde crème kleurig. (Bruine tinten). Staart vertoont tekening. Zal nog iets beter naar de tinten kijken.
  ze is wel degelijk grotendeels grijs.

 3. #23
  Senior lid
  Lid sinds
  13-04-2016
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  523
  Thanks
  4
  Neen geen zwart op snavel, mooi oranje. Maar ik denk dat ze inderdaad nog helemaal op kleur moeten komen. Afwachten. Basis is wel gelegd denk ik. Een blauwe ring betekent toch jaar 2017 ?

  kan iemand me vertellen wat er zoal vermeld staat op zo'n ring ?

 4. #24
  Senior lid
  Lid sinds
  19-04-2015
  Locatie
  Oost-Vlaanderen
  Berichten
  489
  Thanks
  50
  Een blauwe ring is 2017. De vogel kan dus bijna zeker nog geen 75 dagen zijn, want de ringen zouden maar beschikbaar mogen zijn vanaf januari. Het kan, maar dan moet je nipt rekenen.

  Op mijn Belgische ringen KBOF staat: BOF (dwars), kwekerscode, maat (dwars), jaar (dwars), volnummer van de ring.
  Die elementen zijn sowieso vast. Opmaak en volgorde kan verschillen per club.

  Als ze wat kalmer zijn, kan je altijd eens foto's nemen, dan bepalen we de kleurslag van de vogels wel.

  Aan zorg en aandacht schiet het bij jou in elk geval niet te kort.

 5. #25
  Senior lid
  Lid sinds
  13-04-2016
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  523
  Thanks
  4
  Dank je wel Heusnoorn, ik heb een filmpje gemaakt. Zo zie je ze toch iets beter. Maar was toch weer verrast door de kleuren. De grijze lijkt nu bruine vleugels te hebben. Maar ja ze blijven weinig stilzitten. Alhoewel op een moment waren ze dat wel. En geloof het of niet. Bas of Kerst maakte een luid piepgeluid alsof hij wou zeggen eindelijk rust. eentje maar. en daarop volgde toen een protesterende luid piep piep piep van alle drie. Toen ze ophielden en de rust was gekeerd, Nou de Bichenow weer 1 luid piep. En je raad het, inderdaad weer een protest. Dit heeft hij een paar keren gedaan. Ik kon haast mijn lach niet houden. Nu lijken ze zo klein en teer maar ... toch he uitdagen durven ze wel. Toch zeker dat die anderen niet de deur uit kunnen. Nu deze filmpje. Niet allerbeste maar je ziet ze. Al is het in de rapte. Als ze rustiger zijn zal ik wel degelijk een foto nemen.

  https://youtu.be/N1eH-5vMSgw

 6. #26
  Senior lid
  Lid sinds
  28-10-2015
  Berichten
  180
  Thanks
  1
  Schitterend filmpje.
  Witte zebra vinken....heeft toch ook wel wat.

  mvg ronald

 7. #27
  Senior lid
  Lid sinds
  19-04-2015
  Locatie
  Oost-Vlaanderen
  Berichten
  489
  Thanks
  50
  De grijze is een wildkleur, maar wel eentje met een te bruine basiskleur. De andere zijn gewoon wit, maar inderdaad zit er wat bruin in de lijn. Ze hebben een bruine aanslag.

 8. #28
  Senior lid
  Lid sinds
  25-03-2016
  Berichten
  225
  Thanks
  4
  Leuk filmpje Loeky. Ik vraag me af zijn het niet 3 poppen?

 9. #29
  Senior lid Yoran's Avatar
  Lid sinds
  02-02-2016
  Locatie
  In de buurt van Antwerpen.
  Berichten
  205
  Thanks
  4
  Ik vond de snavelkleur van de witte zebravinken ook wat licht maar dat kan aan het filmpje liggen, ik heb trouwens ook een witte man zitten die op het uiterlijk afgaand gemakkelijk voor een pop zou kunnen doorgaan. De witte zijn tricky soms.
  Wel een heel leuk filmpje, hopelijk krijg je snel jongen.
  Zebravinken, Chinese dwergkwartels, diamantvinken, kanaries, blauwfazantjes en kleine cubavinken

 10. #30
  Senior lid
  Lid sinds
  13-04-2016
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  523
  Thanks
  4
  Nou Thee en Yoran. De winkelier is ze bij de kweker speciaal gaan halen. Een koppel. Heb aan de winkelier ook nog eens gevraagd of hij zeker was dat het een koppel was. Deze verzekerde het me dat de witten een koppel was. Nu hij dacht eerst als ik dat ze beiden spierwit waren. Hangt af hoe het licht erop schijnt. En wij zien globaal. Het is als we gedetailleerd gaan kijken dat we verschillen zien. Soms zie ik een licht verschil in donkerte maar ze zijn nog te opgewonden om het goed waar te nemen. Weten jullie nog dat ik zei dat er eentje een stem had als een parkiet ? Deze is de dag nadien zo niet meer te horen. Het was wel een der witte die ze voortbracht en het kwam vanuit zijn keel. Zag het duidelijk. Dat geluid kwam terug tevoorschijn als ik met de ipad zebrazang liet horen. Hoopte alzo de man te lokaliseren. En ja hoor hij reageerde opnieuw met dat vreselijk gezang. De anderen piepten. Maar ze zijn nog redelijk jong. Dat rood zal waarschijnlijker vuriger worden bij het volwassen worden. Althans hij zal wel aan het zingen geraken. Wat ik wel zal doen ik regelmatig een mooi gezang laten horen. Wie weet eelt hij dat over. Gisteren was ik er even twee kwijt. Het werd donker en ik wou ze laten slapen ze hadden een heel drukke dag achter de rug . Eentje zat alleen op stok. Een witte en de twee anderen zag ik niet tot ik het nestkastje bekeek. Ze zaten helemaal bovenin samen. Niet in maar op. Er is amper plaats. Ik weet niet of ze daar wel echt goed lagen. Maar een witte zat bij de grijze. Wat me ook verwonderde want beide witten zorgden goed voor elkaar. Het kastje liet ik hangen want het is niet gemakkelijk ze vast te maken zo langs de binnenkant en bovendien langs de buitenkant krijg ik ze ook niet vast. Ik heb wel een ander die wel beter dienst zou doen. Maar ze krijgen niets. Het nest krijgt verder ook geen aandacht.

Pagina 3 van de 6 EersteEerste 12345 ... LaatsteLaatste

Soortgelijke onderwerpen

 1. Mijn zebravinken (en japjes)
  Door Troetelduifje in forum Zebravinken
  Reacties: 8
  Laatste Bericht: 13-10-2014, 08:33
 2. mijn zebravinken filmpje
  Door harold741 in forum Zebravinken
  Reacties: 4
  Laatste Bericht: 27-06-2013, 22:41
 3. Mijn eerste zebravinken
  Door jerilo in forum Zebravinken
  Reacties: 4
  Laatste Bericht: 05-11-2007, 20:15

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
Vogelcafé.nl forum, de ontmoetingsplek voor vogelliefhebbers
VogelMarkt.net | VogelKrant.nl | NBvV.nl | VogelIndex.nl | VogelKrant.nl |