Pagina 127 van de 130 EersteEerste ... 2777117125126127128129 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1.261 tot 1.270 van de 1298

Onderwerp: Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria

 1. #1261
  Senior lid
  Lid sinds
  10-09-2008
  Berichten
  179
  Thanks
  30
  Hans hoe is het nu? Zijn de drie jongen van zwart x zonder op stok gekomen? Hoeveel jongen zijn er in totaal op stok gekomen? Je kweekseizoen met de Coloria's zit er nu op, ga je nog met een andere soort aan de gang de komende maanden of wordt het wachten tot volgend jaar?

 2. #1262
  Hallo Jobert, ben hier nog weinig. Zit meer op Facebook met een vogelpagina. Zal me hier nog wel laten zien, maar niet meer zo vaak als voorheen.

  De 3 jongen van zwart x zonder zitten netjes op stok. Voor dit koppel is het pas de eerste ronde. De jongen zijn hier over 2 weken zelfstandig, maar ze zijn alweer bezig met een nieuw nest.

  In de loop van het jaar beschik ik over minimaal 1 koppel Kortstaart papegaai amadines. Die ga ik natuurlijk ook weer natuurbroed proberen te kweken. Dat zal best lastig zijn, omdat ze allemaal grootgebracht worden door de meeuwtjes en de dieren zelf geen idee meer hebben hoe ze het moeten doen. Heb al een plannetje klaar hoe ik het ga aanpakken.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

 3. #1263
  Stamgast BirdBreeder's Avatar
  Lid sinds
  22-12-2012
  Berichten
  2.095
  Thanks
  37
  Welke vogelpagina Hans? Ben wel benieuwd naar de verhalen namelijk
  Amerikaanse sijzen + Postuurkanaries
  Vergeet niet te kijken op mijn site!
  http://birdbreeder.simpsite.nl/

 4. #1264
  Gewoon even zoeken op facebook op coloria en erythrura vind je mij vanzelf wel. Kom een aantal oude bekenden van hier tegen die hier ook niet meer zo actief zijn.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

 5. #1265
  Stamgast loodje's Avatar
  Lid sinds
  21-06-2010
  Locatie
  Peer
  Berichten
  3.740
  Thanks
  40
  Zal ook eens op FB kijken Hans.
  groetjes
  Heidi

  Neem eens een kijkje op mijn site.
  http://www.mijnvogels.simpsite.nl/

 6. #1266
  Het enige koppel dat nog in de kweek zit, zwart x zonder, heeft een nieuw nest gebouwd en ze voeden de 3 jongen keurig. Heb het popje al een paar keer van het nest zien komen, maar ze heeft nog geen dikke bips. Dat laatste kan natuurlijk snel veranderen. De jongen worden door de ouders steeds meer gedwongen om hun eigen kostje bij elkaar te scharrelen.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

 7. #1267
  Er zijn weer 2 eitjes gelegd. Morgen verwacht ik nog wel 3e en hoop stiekem op een groot nest. Het enige risico vormen de 3 jongen die uitgevlogen zijn die af en toe ook op het nest gaan zitten.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

 8. #1268
  Het zijn 4 eitjes geworden. En het popje broedt keurig op de eitjes. Man voedt de 3 reeds uitgevlogen jongen. Hij zal naarmate de broedtijd vordert ook wel wat meer gaan broeden. Als de jongen van het nest wegblijven mogen ze van mij het gehele proces van dichtbij meemaken. Misschien gaan ze zelfs wel meevoeren. Zou ik prachtig vinden. Worden dan zelf super sociale beestjes en ouders

  2 jongen zijn schrikachtig, maar 1 is zeer nieuwsgierig en absoluut niet bang. Zit bijna op mijn hand als ik het water en de zaden ververs. Hopelijk blijft dat zo, want dan is dat zeker een blijvertje. Ik wil namelijk 1 koppel en misschien 2 van dit jaar aanhouden. 1 van de ervaren koppels mag vertrekken. Dat heeft met de verwantschap te maken. Ik heb nu 2 adresjes waar ik vogels kan ruilen, heb weer wat extra vreemd bloed in mijn bestand vanaf de zomer.

  Vanaf de zomer komen er ook kortstaarten/peales. Bij 1 kweker heb ik met mijn eigen ogen gezien dat hij ze natuurbroed kweekt en alleen als het dreigt mis te gaan overschakelt naar meeuwen. De meeste kortstaarten zijn toch ondergebracht onder de meeuwen en dat is jammer en onnodig is mijn overtuiging. Hetgeen ik van andere kwekers hoor is dat ze eieren leggen, broeden, maar dat de jongen meestal uit het nest worden gegooid. Dus legsels worden vaak onder de meeuwen grootgebracht. Ik heb geen meeuwtjes, dus ik zal het uiteraard weer natuurbroed gaan doen. Leuk en opnieuw een echte uitdaging. Heb al helemaal uitgedacht hoe ik dit zal gaan doen. Denk dat dit de weg is naar een natuurbroed Peales stam. Mijn Coloria's gaan er zeker een rol in spelen, maar niet als als pleegouders... Ook zal de aanpak qua voeding verschillen van die van de Coloria, maar dat wil ik eerst allemaal testen.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

 9. #1269
  Senior lid Remco2000's Avatar
  Lid sinds
  15-11-2013
  Berichten
  691
  Thanks
  12
  Ben benieuwd naar de nieuwe vogels. En zou inderdaad erg leuk zijn als ze meevoeren.

 10. #1270
  1 van de 3 uitgevlogen jong vond ik dood afgelopen week. Geen idee waaraan het is gestorven. Het was zelfstandig, zat prima in de veren, glanzende ogen, geen ziekteverschijnselen of een scherp borstbeen. Waarschijnlijk is het in het kunstgroen blijven steken of hard tegen het gaas gevlogen.

  In het nest lagen 5 eieren, waarvan 4 bevrucht. En dat is heel veel voor een Coloria. Daarvan er zijn er vanochtend 3 uitgekomen. 1 jong lag dood op de bodem van de kooi. Een ander ook met de eischaal nog om zijn lichaam. Dat leefde nog, heb ik ontdaan van de eierschaal, opgewarmd in mijn handen en teruggelegd bij het andere jong en de 2 eieren. Ik zal moeten hopen dat dit allemaal goed blijft gaan.
  Bekijk mijn vogels op:

  http://papegaaiamadine.webnode.nl/

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
Vogelcafé.nl forum, de ontmoetingsplek voor vogelliefhebbers
VogelMarkt.net | VogelKrant.nl | NBvV.nl | VogelIndex.nl | VogelKrant.nl |