Pagina 2 van de 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
Resultaten 11 tot 20 van de 23

Onderwerp: Diefstal Edel Papegaai

 1. #11
  Senior lid
  Lid sinds
  23-06-2007
  Berichten
  170
  Thanks
  0
  ik hoop dat de mensen hun "kindje" edel papagaai terug krijgen .
  zelf heb ik een jack russeltje in moeten slapen die van pup tot haar 14 jaar bij ons heeft mogen zijn het was voor ons ook net een kindje ,wat voor verdriet dit met zich mee brengt kunnen sommige mensen niet begrijpen .

  toch voor de eigenaren van de edelpapagaai veel sterkte en hoop dat ze haar terug brengen .

 2. #12
  Stamgast Henk3's Avatar
  Lid sinds
  16-05-2006
  Locatie
  Zuidwest Drenthe.
  Berichten
  11.456
  Thanks
  466

  Cool ons kindje,

  Wat een gedoe weer, "ons kindje" moet je in dit geval toch niet lezen als "een echt ons kindje" Dat snapt toch ieder weldenkend mens? Mensen kunnen zich nu eenmaal hechten aan een dierlijke huisgenoot. Daar is toch helemaal niks mis mee? Nou dan.

  Ik hoop wel dat dat vervelende dievengilde eens wat strakker aangepakt zal gaan worden. Blijf gewoon van andermans zaken af. Simpel en te simpel hier neergepend. Er zullen altijd wel mensen blijven die het niks kan schelen wat ze een ander voor leed bezorgen. Gewetenloze mensen dus en daar zijn er waarschijnlijk nog meer dan genoeg van.

  Tot slot hoop ik dat de Edelpapagaai snel weer bij zijn "ouders" zal zijn.
  Vriendelijke groeten,
  Henk3.

  Mijn website:

  Http://www.hobbyennatuurfotografie.nl

 3. #13
  Senior lid Ilovediamantduifjes's Avatar
  Lid sinds
  26-03-2009
  Berichten
  598
  Thanks
  0
  Ik zou het ook vreselijk vinden moest mijn (lievelings)duifje weg zijn Ik hoop toch echt dat die dief gestraft wordt en niet dat ze hem laten gaan met de boodschap: "Tot volgende week!" Blijkbaar beseffen die niet welk verdriet zij sommigen aandoen. Ik hoop dat het papegaaitje gauw terug is.
  Matsje <3

 4. #14
  Senior lid Dovelett's Avatar
  Lid sinds
  09-04-2008
  Berichten
  313
  Thanks
  0
  Papegaai is gevonden

  Hier

 5. #15
  Stamgast gerard 6's Avatar
  Lid sinds
  11-06-2007
  Berichten
  1.828
  Thanks
  0

  Kijk dat zijn nu nog eens goede berichten.
  mvg Gerard 6

 6. #16
  Lid elhidia's Avatar
  Lid sinds
  16-06-2007
  Berichten
  98
  Thanks
  0
  Hey dat is nog eens een goed bericht Fijn om te zien dat er ook nog eerlijke mensen rondlopen.

 7. #17
  Senior lid Ilovediamantduifjes's Avatar
  Lid sinds
  26-03-2009
  Berichten
  598
  Thanks
  0

  happy

  Zo'n berichtjes maken me happy, zeg Ik ben blij dat ze hun 'kindje' hebben weergevonden
  Matsje <3

 8. #18
  Senior lid Dovelett's Avatar
  Lid sinds
  09-04-2008
  Berichten
  313
  Thanks
  0
  Was benieuwd of het een staartje had gekregen en ben gaan zoeken. Staan nog meer berichten over dat Kaya gevonden is

 9. #19
  toch nog en happy end...
  Groet'n uut Drenthe

 10. #20
  Senior lid dijkkamp's Avatar
  Lid sinds
  24-05-2006
  Berichten
  258
  Thanks
  0
  voor u gelezen en even gekopieerd van een ander forum.
  Vrienden, collega’s, kennissen en alle andere mensen die met ons mee hebben geleefd, gezocht en hun steun hebben betuigd. Het is dat ik niet gelovig ben, anders zou ik het een wonder noemen!! Maar tegelijkertijd weet ik ook eigenlijk geen betere benaming, dan een wonder, hiervoor.

  Ons meisje is terug!! Kaya is weer thuis!!

  Vrijdag zouden we een nieuwe papegaai gaan kopen die we al hadden besproken bij de papegaaienspeciaalzaak Dieca in Horn. Dat is dezelfde zaak waar we Kaya ook hebben gekocht. Alleen kregen we donderdag een onverwacht en ongelofelijk telefoontje van diezelfde zaak. Wat is er nu gebeurd:

  Iemand is met onze Kaya naar Dieca gegaan om haar daar te koop aan te bieden. Ze werd daar aangeboden als een 4 maanden oud, ongeringd en handtam Edel popje. Sjaak, de oplettende eigenaar van Dieca, welke normaal gesproken NOOIT een vogel koopt die op deze wijze wordt aangeboden, dacht haar te herkennen als zijnde Kaya, maar heeft niks laten merken. Ieder ander mens zou haar wellicht niet herkend hebben, maar hij is niet de eerste de beste op het gebied van papegaaien. Daarbij waren de vleugels van Kaya een week voordat ze gestolen is nog door hem en Maryleen geknipt. Dit doen ze bij Dieca toevallig op een manier zoals niet veel anderen in Nederland dit doen. De aangeboden vogel was op exact dezelfde manier geknipt en ook het kale plekje op haar hoofd kwam overeen met een plekje dat we bij Kaya door Sjaak hadden laten checken.

  Het vermoeden dat dit Kaya daadwerkelijk was werd zelfs zo sterk dat hij het Edel papegaai popje heeft gekocht!! Dit omdat deze persoon Kaya anders weer mee had genomen en we dan niks hadden geweten. Vervolgens heeft Sjaak ons gebeld met de voorzichtige mededeling dat hij een popje van iemand had gekocht waarvan hij sterk het vermoeden had dat dit Kaya wel eens zou kunnen zijn. Of wij misschien langs konden komen om te kijken of het haar daadwerkelijk was!!

  Jullie kunnen je voorstellen dat we zo snel mogelijk daarheen zijn gegaan en toen we haar zagen wisten we het gelijk. Onze Kaya is weer bij ons, al kan ik het zelf nog steeds niet geloven. Saskia kan alleen nog maar lachen en vertelt het aan iedereen die het horen wil.

  We kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we Sjaak en Maryleen zijn voor hun oplettendheid, het snelle handelen en het risico dat ze voor ons hebben gelopen door zo’n dubieuze vogel daadwerkelijk te kopen, puur op basis van een vermoeden en hun gevoel.

  Laat ik het zo stellen, Dieca is niet voor niks uitgeroepen tot de beste papegaaienspeciaalzaak van Nederland!! Als de nazorg en begeleiding van papegaaien bij hun nieuwe baasjes bij Dieca niet zo hoog in het vaandel hadden gestaan hadden zij Kaya natuurlijk nooit herkend en was ze waarschijnlijk nooit meer bij ons terug gekomen. Dus Sjaak en Maryleen, jullie zijn geweldig!! Onze dank is onvoorstelbaar groot!

  Inmiddels, één dag verder, is Kaya weer helemaal de oude. Gisteren, nadat we haar opgehaald hadden, hebben we haar op advies van Sjaak en Maryleen, met pijn in het hart, in haar vertrouwde kooi gezet om even volledig tot rust te komen. Het liefste hadden we haar natuurlijk de hele avond plat geknuffeld en gekroeld.
  Na vanochtend een heerlijk lange douche genomen te hebben, waar ze geen genoeg van kon krijgen, hebben we haar op haar boom in de woonkamer gezet en vers fruit voor haar gesneden. Dit heeft ze heerlijk opgegeten, met het gebruikelijke slagveld tot gevolg, om vervolgens met haar favoriete speeltje te gaan spelen als of er niks gebeurd is. Fantastisch!!

  Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen in de moeilijke tijd dat Kaya weg was. Het heeft ons heel erg goed gedaan om te merken hoeveel mensen toch begaan waren met ons lot en de onbaatzuchtige acties die hieruit volgden. Mensen die vrijwillig stukken plaatsten op sites en forums, er in radioprogramma’s tijd aan besteedden, beloningen uitloofden om ons te helpen, of simpelweg verkoopsites in de gaten hielden of ze daar niet werd aangeboden. Bedankt, bedankt, bedankt!!!


  Met vriendelijke groet,

  Een zeer gelukkige Yvo & Saskia
  Henk Dijkkamp

  Ik weet niet alles maar doe mijn best.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
Vogelcafé.nl forum, de ontmoetingsplek voor vogelliefhebbers
VogelMarkt.net | VogelKrant.nl | NBvV.nl | VogelIndex.nl | VogelKrant.nl |