PDA

Bekijk Volledige Versie : Dimmer lampen



Mart
28-01-2014, 18:23
Hallo allemaal,

Ik ben momenteel alle spullen aan het kopen om binnenkort aan de slag te gaan en nu kwam ik deze dimmer tegen.
http://www.vogelwereld.be/producten.html
Nu ben ik benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie een alternatief hebben.
Klinkt allemaal best ok wat in de beschrijving staat.

Alvast bedankt.

gijsie
28-01-2014, 18:24
er zit geen link/foto bij

Mart
28-01-2014, 18:33
er zit geen link/foto bij

Was hem vergeten:)

Serinus
28-01-2014, 20:27
Hallo Mart,

Belangrijk is, wát je wilt gaan maken.
Er is een substantieel verschil tussen dimmers voor LED producten en dimmers voor conventionele lichtbronnen.

Groeten, Serinus.

RonWiel
28-01-2014, 20:51
heb ook led verlichting, veel goedkoper dan dit wat je laat zien.

Mart
28-01-2014, 20:57
Ik wil hier de tl verlichting op aan sluiten.
Als het allemaal te moeilijk wordt dan zal ik gewoon een aparte schakelaar voor de tl verlichting en de gloeilamp maken.

populier
29-01-2014, 01:14
Hier een analoge die heb ik in de schuur, werkt al jaren prima: http://www.rimo.nl/index1.html

kingfisher
29-01-2014, 07:25
Hier een analoge die heb ik in de schuur, werkt al jaren prima: http://www.rimo.nl/index1.html

Ik heb zelf het model wat eronder staat,de Rimo 2000,bevalt me prima makkelijk bedienbaar maar eerlijk gezegd tweedehands gekocht.
Nieuw zou ik deze dus nooit kopen,is me dan iets te duur en zoveel vermogen had ik ook niet nodig gehad en had ik dus een ander type gekocht.

Ben86
29-01-2014, 07:51
Ik ga ook overstappen naar led verlichting.
vind het toch wel veel mooier in elke kooi verlichting i.p.v. alleen maar algemene verlichting.
gr. Ben

gijsie
29-01-2014, 08:12
en het is natuurlijk zuiniger

Mart
29-01-2014, 12:07
-0-
Hier een analoge die heb ik in de schuur, werkt al jaren prima: http://www.rimo.nl/index1.html

Ziet er ook prima uit allee nadeel vind ik dat je die weer op een schakelklok moet aansluiten.
Bij die link die ik neerzette gaat dat allemaal wat makkelijker.
Zag net ook deze http://www.florijn-broedmachines.nl/index.php?action=article&aid=2654&group_id=1&lang=NL
En die lijkt me ook erg praktisch en 70 goedkoper dan mijn eerste idee.

ele
29-01-2014, 12:39
@ Mart:
Welke soort tl-verlichting heb je?
Er zijn namelijk ook dimbare tl-bakken met een 1-10 Volt aansluiting voor het dimmen.
Deze hebben een elektronisch (meestal hoogfrequent) VoorSchakelApparaat (zonder starter).
http://home.zonnet.nl/rsetteur/aquarium/karel/dimmer/vragen.htm

Mocht je dus zo'n dimbare tl-armatuur hebben, dan is het ook mogelijk om zonder die losse / aparte lamp voor het dimmen te werken. Die extra lamp is bij de beide door jou genoemde dimmers wel nodig en ook bij die van Rimo.

Mart
29-01-2014, 13:15
@ Mart:
Welke soort tl-verlichting heb je?
Er zijn namelijk ook dimbare tl-bakken met een 1-10 Volt aansluiting voor het dimmen.
Deze hebben een elektronisch (meestal hoogfrequent) VoorSchakelApparaat (zonder starter).
http://home.zonnet.nl/rsetteur/aquarium/karel/dimmer/vragen.htm

Mocht je dus zo'n dimbare tl-armatuur hebben, dan is het ook mogelijk om zonder die losse / aparte lamp voor het dimmen te werken. Die extra lamp is bij de beide door jou genoemde dimmers wel nodig en ook bij die van Rimo.

Ik heb nog helemaal niks en moet zeggen dat ik het allemaal erg ingewikkeld vind haha.

populier
29-01-2014, 13:33
-0-

Ziet er ook prima uit allee nadeel vind ik dat je die weer op een schakelklok moet aansluiten.
Bij die link die ik neerzette gaat dat allemaal wat makkelijker.
Zag net ook deze http://www.florijn-broedmachines.nl/index.php?action=article&aid=2654&group_id=1&lang=NL
En die lijkt me ook erg praktisch en 70 goedkoper dan mijn eerste idee.

Bij die analoge dimmer moet je zelfs 2 schakelklokken hebben, 1 voor de tl's en 1 voor de dimmer:)

De dimmer van jouw link heb ik ook alleen een ouder type, ik ben er erg tevreden over, het vorige type was maar €69,- destijds.

Mart
29-01-2014, 13:58
Bij die analoge dimmer moet je zelfs 2 schakelklokken hebben, 1 voor de tl's en 1 voor de dimmer:)

De dimmer van jouw link heb ik ook alleen een ouder type, ik ben er erg tevreden over, het vorige type was maar €69,- destijds.

Denk dat ik deze vanavond bestel, begreep dat je hier dus je dimbare gloeilamp op zet en je tl verlichting?

Heb jij of iemand anders nog een tip wat ik moet halen qua watt en wat voor tl?

populier
29-01-2014, 14:11
Klopt, beide sluit je aan op de dimmer, zelf heb ik er een dimbare ledpeer op hangen, scheelt weer energie:)

Van Tl's en hoeveel watt heb ik geen verstand, ik heb alles led en Pl's http://www.youtube.com/watch?v=TRPIMUnF678

Mart
29-01-2014, 14:20
Klopt, beide sluit je aan op de dimmer, zelf heb ik er een dimbare ledpeer op hangen, scheelt weer energie:)

Van Tl's en hoeveel watt heb ik geen verstand, ik heb alles led en Pl's http://www.youtube.com/watch?v=TRPIMUnF678

Thanks.

Die leds hangen dan in de kooi?
PI's zal ik zo eens opzoeken wat dat zijn :-)

Mart
29-01-2014, 14:29
Wauw mooi zeg dat filmpje!
Ik ga na de zomer nieuwe kooien halen en dat is zoiets wel heel mooi.
Nu heb ik alleen 3 kooien dus moet nog wat uitgebreid worden :-)

Serinus
29-01-2014, 14:33
Hallo,

Mart;
Ik ga na de zomer nieuwe kooien halen en dat is zoiets wel heel mooi.
Nu heb ik alleen 3 kooien dus moet nog wat uitgebreid worden :-)
Als je slim bent speel je nú al in op de situatie die je wilt bereiken.
Neem dus ruim voldoende capaciteit waarmee je later kunt uitbreiden.

Groeten, Serinus.

Mart
29-01-2014, 14:44
Hallo,

Mart;
Als je slim bent speel je nú al in op de situatie die je wilt bereiken.
Neem dus ruim voldoende capaciteit waarmee je later kunt uitbreiden.

Groeten, Serinus.

Ik neem straks 12 kooien neem aan dat de lampen en dimmer die ik nu haal prima kunnen met die 12 kooien.
Had er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat dat misschien niet mogelijk was.
Maar aangezien Populier de oudere versie van deze dimmer heeft hoef ik me vast geen zorgen te maken :-)

Serinus
29-01-2014, 15:53
Hallo,

Je hebt natuurlijk ook een trafo (LED driver) nodig om de LED's van stroom te voorzien.
Met name die trafo moet je zeker groot genoeg kopen, ook de dimmer moet voldoende Ampére kunnen schakelen.
Als één van beiden te klein zou zijn, moet je die straks eventueel dubbel aanschaffen.
LED werkt goed, als je het in de kooien zelf installeert.

Groeten, Serinus.

Mart
29-01-2014, 16:02
Hallo,

Je hebt natuurlijk ook een trafo (LED driver) nodig om de LED's van stroom te voorzien.
Met name die trafo moet je zeker groot genoeg kopen, ook de dimmer moet voldoende Ampére kunnen schakelen.
Als één van beiden te klein zou zijn, moet je die straks eventueel dubbel aanschaffen.
LED werkt goed, als je het in de kooien zelf installeert.

Groeten, Serinus.

Ik ga deze dimmer halen http://www.florijn-broedmachines.nl/index.php?action=article&aid=2654&group_id=1&lang=NL

En zaterdag naar een vogelmarkt en deze lampen halen.
http://birdlights.vpweb.nl/Vogeldaglicht-T5-TL-systeem.html

Serinus
29-01-2014, 16:18
Hallo,

Oké, prima, dat gaat zeker lukken.

Groeten, succes, Serinus.

Mart
09-02-2014, 01:06
Bij die analoge dimmer moet je zelfs 2 schakelklokken hebben, 1 voor de tl's en 1 voor de dimmer:)

De dimmer van jouw link heb ik ook alleen een ouder type, ik ben er erg tevreden over, het vorige type was maar €69,- destijds.



Nou ik heb alles ingesteld maar mijn lampen blijven aan en heb het wel 1000x keer opnieuw gedaan en bekeken maar bleef hetzelfde.
Is er bij jou ook een optie voor 6 time sets?
Ik heb hem gewoon ingesteld voor 1 timeset waar begin half 8 is en eind 19:45.
Gekke is dat hij dus niet uitgaat en ik dat ik de stekker eruit heb moeten halen...
Ken jij dit probleem of weet je hier een oplossing voor?

Gr Martijn

populier
09-02-2014, 13:24
Het oude type heeft 4 time sets

Maar je gebruik er maar 1, de eerste timeset.

1. menu huidige tijd invoer
2. menu begintijd invoer
3. menu eindtijd invoer
4. menu blijven indrukken tot je weer bij timeset 1 bent.
5. bij On zonsopgangstijd invoer, 15 of 30 minuten wat jij wilt.
6. bij Off zonsondergangstijd invoeren, 15 of 30 minuten wat jij wilt.
7. TL: op ON zetten
8. bij L: nachtlampfunctie instellen 00 voor donker, 03-04-05 enz. is de lichtsterkte van het nachtlampje.
9. afsluiten met nog 1 keer menu menu indrukken, nu moet je timeset led gaan knipperen en is hij klaar voor gebruik. Verder niet meer aan komen en afwachten of de setting gaat werken.

Als je het licht wil uit doen, kan je ook het knopje met het gloeilampsymbool met een kruisje er door in drukken. hoe je niet steeds de stekker eruit te trekken.

Heb even een voorbeeldfilmpje gemaakt van mijn dimmer:http://www.youtube.com/watch?v=LzCRHRBe9rk&feature=youtu.be

Succes!

Brugsleeuwtje
09-02-2014, 22:41
Ik heb nog maar net een nieuwe dimmer " season generator 5000 "geďnstalleerd.
Ben er zeer content van, makkelijke bediening en veel opties.
Kost wel 190€

Mvgr davy

Mart
19-02-2014, 20:36
Ik heb nog maar net een nieuwe dimmer " season generator 5000 "geďnstalleerd.
Ben er zeer content van, makkelijke bediening en veel opties.
Kost wel 190€

Mvgr davy

Heb een andere dimmer besteld maar zoals je boven kan lezen loopt dat niet helemaal op rolletjes nog.
De elektricien had kennelijk iets verkeerd gedaan dus nu wacht ik op mijn derde apparaat.
Echt een super goede service van de leverancier gehad.
http://www.florijn-broedmachines.nl/

populier
19-02-2014, 20:45
Blij te horen dat je voor de derde keer een nieuwe krijgt, succes met deze.

Idd. netjes geregeld allemaal.:)

Mart
19-02-2014, 23:35
Blij te horen dat je voor de derde keer een nieuwe krijgt, succes met deze.

Idd. netjes geregeld allemaal.:)


Al met al kost het wel 50 extra door de verzendkosten die ik heb.
Betaal uiteraard ook de verzendkosten van de leverancier aangezien de "fout" bij mij ligt.
Vandaag ook mijn nieuwe kooien bezorgd dus ben weer blut voorlopig :-)
9 kooien al heb ik pas 4 koppels. Maar met oog op de toekomst.