PDA

Bekijk de volledige versie : Richtprijzen


Berend R.K.
11-05-08, 23:06
Ik ben me kapot geschrokken over de nieuwe vogelprijzen. Ik heb al jaren geen vogels meer vanwege de studententijd, maar nu ik een baan heb en 't huisje boompje beestje ideaal nastreef begint mijn enthousiasme weer volop te borrelen.
Maar in de jaren 90, toen ik mijn voliere dus had kocht ik Japanse Nachtegalen voor 50 gulden. Nu zag ik ze op marktplaats voor 450 euro!!!

Sodemieter!

Weet iemand hier een lijst van richtprijzen voor diverse tropische vogels? Het betreft voornamelijk vogels die voor 't importverbod vrij gewoon waren in de gemengde volieres.

tropic
11-05-08, 23:59
er zijn al zoveel discussies over prijzen gevoerd, en een richtprijslijst bestaat gewoon niet.
Of je nu voor of tegen bent, de prijs is tegenwoordig helaas "wat de gek ervoor geeft", of je het nu leuk vind of niet.

Ton Koek
12-05-08, 00:42
Prijzen kun je een beetje inschatten door diverse advertentiesites een weekje te volgen.
Afrikaanse tropen zijn schrikbarend duur geworden, maar er is inmiddels wel weer illegale import.
Vergelijken met "vroeger" kun je beter niet doen, dan wordt je niet vrolijk.

Een idee:
blauwfazantjes: 150 pp
goudbuikjes 100 pp
Helanafazantjes rond de 60 pp (zijn weer geimporteerd)
de druppelastrildesoorten: onbetaalbaar en niet te vinden
Australische tropen zijn iets minder duur;
spitstaartjes 40 pp
gordelgrasvniken 40 pp
Maskeramadines 65 pp

Berend R.K.
12-05-08, 07:32
Illegale import?

Voor wat ik begreep is de boel destijds stilgelegd ivm die vogelpest en is 't verbod in stand gebleven dankzij wat lobby- en pressiegroepen van Marianne Thieme achtige lieden. Dit omdat veel vogels stierven tijdens transport.

Met zulke prijzen werk je smokkel natuurlijk in de hand, wat nog slechter is lijkt me voor 't dierenwelzijn en vogelpest houd je al helemaal niet buiten de deur.

Hoe hard zijn de autoriteiten trouwens hierin? Of worden bv. ongeringde blauwfazantjes 'gedoogd'?

gerard 6
12-05-08, 08:20
Illegale import?Met zulke prijzen werk je smokkel natuurlijk in de hand, wat nog slechter is lijkt me voor 't dierenwelzijn en vogelpest houd je al helemaal niet buiten de deur.

Hoe hard zijn de autoriteiten trouwens hierin? Of worden bv. ongeringde blauwfazantjes 'gedoogd'?

Ja daar heb je een punt zo werk je smokkel en diefstal inderdaad in de hand.
Wat ongerinde vogels bertreft zijn ze zeker niet hard of streng genoeg, daar gaan ook al heel wat topic's over.

Ton Koek
12-05-08, 13:50
Voor de AID is het bijna onmogelijk bewijzen te vinden. Iedereen mag (helaas) nog steeds ongeringde vogels, ook blauwfazantjes houden. Bewijs maar eens dat iemand ze net vorige week gekocht heeft van de smokkelaar.

Alleen een algemene ringenverpichting zou dit in de loop van een aantal jaren kunnen uitbannen, denk ik.

Vogelgriep is wel als argument gebruikt voor de importstop maar tot nu toe is er op "onze soorten" nog niet één geval aangetoond. Vogelgriep komt door veel te intensieve pluimveehouderij, maar dat willen 'we" niet weten.

Berend R.K.
12-05-08, 15:52
maar dat willen 'we" niet weten.

Hobbyisten brengen geen geld in 't laadje. Maar ja, gewoon wat strenger toezien op de aanvoer en inderdaad verplicht ringen zouden de vogels en de liefhebber beter uitkomen.

Positief punt is wel dat er nu allerlei groepen in actie zijn gekomen om bepaalde soorten voor de kweek te redden. Petje af voor deze mensen.

Bram
12-05-08, 17:30
Ik ben natuurlijk nieuw in de hobby en ik hoor al wel wat mensen zeggen dat de prijzen van de soorten waar de import van is gestopt flink zijn gestegen. Nu zit ik al wat langer in de reptielenwereld en dan voornamelijk de slangen en daar zijn de prijzen gemiddeld een stuk hoger. 100+ voor een koppel is meer regel dan uitzondering.
Maar ik denk dat de hobby's te verschillend zijn op kleur genetica na, maar daar houdt ik mezelf dan weer niet mee bezig.

Bram

Berend R.K.
12-05-08, 17:54
Nu zit ik al wat langer in de reptielenwereld en dan voornamelijk de slangen en daar zijn de prijzen gemiddeld een stuk hoger. 100+ voor een koppel is meer regel dan uitzondering.Ik denk niet dat er gezelschapsterrariums zijn, ook al spreek ik nu waarschijnlijk voor mijn beurt.

Maar als ik kijk wat ik vroeger in mijn gezelschapsvoliere had, dan huppelden blauwfazantjes, oranjekaakjes, goudbuikjes en japanse nachtegalen vrolijk door elkaar heen. De prijzen van deze soorten is omhoog geschoten. Het is natuurlijk erg sneu dat simpele betaalbare vogels ineens luxe dieren worden.

Bram
12-05-08, 18:50
Ik denk niet dat er gezelschapsterrariums zijn, ook al spreek ik nu waarschijnlijk voor mijn beurt.

Maar als ik kijk wat ik vroeger in mijn gezelschapsvoliere had, dan huppelden blauwfazantjes, oranjekaakjes, goudbuikjes en japanse nachtegalen vrolijk door elkaar heen. De prijzen van deze soorten is omhoog geschoten. Het is natuurlijk erg sneu dat simpele betaalbare vogels ineens luxe dieren worden.

Nee gezelschapsterrariums zijn er amper. Je hebt sommige met een omgebouwde serre of kamer.

Ik kan het begrijpen dat het een raar iets is dat dieren opeens een luxe item worden. Ik had 2 jaar geleden ook 2 oranjekaakjes en 2 blauwfazantjes. wildvang dat wel. Hoop ooit ze nog weer een keer te verzorgen. Maar dat is prijzig geworden.
Bram